Kerk voor Apeldoorn

De Grote Kerk is open voor bezoekers tijdens de tijdritten van de Giro d’Italia in Apeldoorn. Terwijl de renners buiten proberen om een optimale tijdrit neer te zetten kunnen bezoekers in de kerk op adem komen en een kaars branden. Ook is er rondom de Grote Kerk volop de gelegenheid om iets te eten en te drinken. Na de tijdritten is er om 18.00 uur dansvoorstelling met de titel “Je Tweede Adem” met de wereldberoemde muziek Canto Ostinato van Simeon ten Holt. De voorstelling wordt uitgevoerd door een dansgroep van leiding van Emma Wijbenga en organist Toon Hagen. De organisatie is in handen van de Grote Kerk in samenwerking met Kerkplein7.

De Grote Kerk is open voor bezoekers tijdens de tijdritten van de Giro d’Italia in Apeldoorn. Terwijl de renners buiten proberen om een optimale tijdrit neer te zetten kunnen bezoekers in de kerk op adem komen en een kaars branden. Ook is er rondom de Grote Kerk volop de gelegenheid om iets te eten en te drinken. Na de tijdritten is er om 18.00 uur dansvoorstelling met de titel “Je Tweede Adem”. De voorstelling wordt uitgevoerd door een dansgroep van leiding van Emma Wijbenga en organist Toon Hagen. De organisatie is in handen van de Grote Kerk in samenwerking met Kerkplein7.

Locatie: Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn
Datum: 6 mei
Open voor bezoekers: vanaf 12.30 uur
Dansvoorstelling: 18.00-18.30 uur
Gratis Entree

Je Tweede Adem

Je “tweede adem” is een begrip uit de wielersport en betekent dat je ondanks je uitputting toch nog net dat stukje zuurstof kunt vinden waardoor je de eindstreep weet te behalen. Je hoeft echter geen wielrenner te zijn om het begrip van “ je tweede adem” te leren kennen.Iedereen heeft wel eens een moment in zijn leven dat je even niet verder kunt, je bent op!

Het programma “ je tweede adem” wil zeggen dat Ieder mens in staat is om zo’n tweede adem te (her)vinden. Wij geloven dat de kerk hier wat te bieden heeft. Daarom organiseren Kerkplein7 en de Grote Kerk, midden tussen het Giro feestgedruis, een roze aangeklede stilteplek Een op adem plek in de Grote Kerk voor iedere Giro bezoeker, om te zitten, je te bezinnen, en om het licht te ontsteken. Vooral in deze tijd waar zoveel mensen verlangen naar vrede, geeft deze stilte plek een pas op de plaats voor “een herademing”.

De stilteplek krijgt aan het eind van wielerronde een hoogtepunt met een bijzondere performance van orgelspel en dans. Toon Hagen is organist en begeleidt, Wijbenga voert hierop de choreografie “ Je tweede adem” met drie dansers uit.

De entree en de voorstelling zijn volledig gratis en worden u aangeboden door Kerkplein7 in samenwerking met de Grote Kerk.