Kerk voor Apeldoorn

Meer dan tien Apeldoornse kerkgebouwen van verschillende kerkgenootschappen openen zondag10 september hun deuren voor de landelijke actie Kerkproeverij 2017. De actie is bedoeld om nieuwsgierigen de gelegenheid te geven (weer) eens een kijkje in de kerk te nemen. Hoe gaat het er daaraan toe? Klopt mijn beeld (nog) wel?

Onbekend

Veel mensen kennen de kerk nog net van buiten, maar nauwelijks of niet van binnen. Sommigen hebben daar wat enge of vooral oude ideeën over. Toch zijn veel kerken met hun tijd meegegaan, zij het ieder op een andere wijze.

Nodig iemand uit

De landelijke raad van kerken heeft samen met de omroepen KRO-NCRV en EO naar Engels en Amerikaans voorbeeld de actie Kerkproeverij 2017 opgestart. Centrale gedachte: nodig eens iemand uit om mee naar de kerk te gaan. Op zaterdag 9 en zondag 10 september wordt de actie gehouden. Ook een aantal Protestantse kerken in Apeldoorn doen mee.

In Apeldoorn

Zo begint Kerkcentrum De Drie Ranken in de Maten om 08.30 uur met een voor-wie-wil inloop- ontbijt. Om 09.30 uur begint een viering met als thema ’verlangen naar verbondenheid’. Na de viering zijn er workshops te volgen rond ‘zorg voor de schepping’, ‘integratie’ en ‘zwerfjongeren’.

De Hofstadkerk aan het Hofveld begint al op zaterdagavond. Van 20.15 uur tot ongeveer 21.45 uur staat de deur open voor een informele zomerontmoeting. Ieder neemt een hapje en een drankje mee, om zo verschillende ‘smaken’ van kerk-zijn laten zien. Op zondagochtend bent u vanaf 9.30 uur welkom voor een kop koffie of thee. Om 10.00 uur gaan we in de dienst verder met ‘proeven’. Zo kunt u tijdens en na de dienst proeven van de diaconale reis naar Moldavië die de jongeren uit de kerk hebben gemaakt.  Rond 12.45 uur zal er in de kerk gezamenlijk worden gegeten. Velen zullen hun eigen meegebrachte gerechten laten proeven.

De Julianakerk aan de Deventerstraat houdt de 10e een dienst van ‘woord en buffet’. Vanaf 09.30 ben je welkom. Verschillende generaties gaan met elkaar in gesprek over geloof en kerk. Want smaken kunnen verschillen. En daar hoort natuurlijk ook iets te eten bij.

Ook andere geloofsgemeenschappen in Apeldoorn doen mee aan de Kerkproeverij.

Informatie

Voor een volledige lijst van deelnemende kerken in Apeldoorn en de rest van het land: https://portal.eo.nl/kerkproeverij/zoek-kerk/